Menu Close

Rapport anderhalf jaar Kleine Armoede Hulp

Vandaag verschijnt ons rapport over Kleine Armoede Hulp. Die kleine projecten zijn de motor achter grote veranderingen!

Als er iets duidelijk is geworden door KAH en al eerder door KCH is dat de hulp aan mensen die buiten het systeem vallen neerkomt op de schouders van andere kwetsbare mensen. De mensen van de informele voedselbanken en andere projecten zijn vaak zelf ervaringsdeskundig. Deze mensen houden onze samenleving leefbaar. Dat is fantastisch en tegelijk verdrietig omdat het niet zo zou moeten zijn.

Waar op ingezet moet blijven worden is het zichtbaar maken van de problemen van deze mensen, de manier waarop het nu wordt opgelost en aanpassing van beleid. We hebben aan het voedselproject in Amsterdam gezien dat het aanbieden van data en concrete plannen tot systemische veranderingen kan leiden in een bureaucratie die onwrikbaar lijkt. Op die beweging blijven we inzetten.

Lees het hele rapport hier.